info@hojjensensails.dk

Sejl

Hvorfor Høj Jensen sails

Fælles for alle vore sejl er at de er lavet i den bedste dug som findes, og at de er designet til at være nemme at trimme og håndtere, samt at levetid og holdbarhed også er helt i top. Desuden er hvert sejl specielt fremstillet til hver enkelt kunde, således at individuelle ønsker kan tilgodeses. Vores mangeårige ekspertise, kombineret med moderne produktionsmetoder gør, at vi er specialister i at fremstille sejl til både tursejlads, cruising/racing og ren kapsejlads. Vi er erfarne sejlere, som gennem årene har vundet en række af nationale og internationale mesterskaber i mange forskellige klasser. Vi har over 20 års erfaring i at lave sejl og er kendt for vores gode service.

Storsejl i Cross-Cut

De fleste Dragon storsejl produkteres i et såkaldt Cross-cut design, dvs. horizontale baner lagt vinkelret på agterliget. Dette design giver et effektivt sejl med en god facon, der kan holde i mange år. Der er vinklede baner i top og bund for at mindske dugstræk. Gennemgående sejlpinde til storsejl. Gennemgående sejlpinde, FullBatten, mindsker slidet på agterliget da blafren minimeres, derudover forbedres trimmet i mellemluft, da sejlet får en jævnere facon. På alle vore Fullbatten sejl monteres med Rutgerson rulleslæder ud for sejlpindene, dette er for at lette sætning og bjærgning under alle forhold.

Rulleforsejl

Rullegenuaen er et specielt sejl. Rullegenuaen skal have størst muligt areal, rigtig dybde og facon for at sejle i let luft. Den skal også kunne fungere i stiv kuling, d.v.s. være flad i profilet og have mindre areal for at give minimal krængning. Kort sagt skal rullegenuaen kunne fungere gennem hele vindregistret.

Spiler

Spileren er et fartgivende sejl for både tur- og kapsejleren. På en design-computer designes spileren, så den passer perfekt til netop din båd. Herefter skæres banerne på vores skærebord, hvilket giver banerne et pænere og mere ensartet snit. Spilerens fordele: Hurtig ved platte vindvinkler. Spilerens ulemper: Kræver en rutineret besætning for at sejlet kan håndteres under alle vindforhold.

Gennaker

Gennakeren er et komfortabelt og fartgivende sejl for både tur- og kapsejleren som gerne vil have lidt mere fart, uden at skulle arbejde så meget som med en spiler. Gennakeren er meget nemmere at sætte og bjærge igen, hvilket giver en mere komfortabel anvendelse. Gennakeren sættes og bjærges enten ved hjælp af en spilerstrømpe eller et lille simpelt rullesystem med en lille tromle forneden og en svirvl i toppen og derved ruller sejlet om sig selv. Sejlet betragtes som en mellemting melllem en let genua og en spiler. Sejlet kræver ingen spilerstage men kun et skøde.